Volledig scherm
Lindsey Vonn. © EPA

Lindsey Vonn baalt na teleurstellende rentree

Marco Schwarz heeft de combinatie in het Zwitserse Wengen op zijn naam geschreven. De Oostenrijkse skiër kwam na een slalom en een afdaling tot een totaaltijd van 2.36,92. Daarmee was hij 0,42 seconde sneller dan de Franse skiërs Victor Muffat-Jeandet en Alexis Pinturault (1,12).

Schwarz had de snelste tijd in de slalom op de klok gezet voor de twee Fransen. Op Muffat-Jeandet, de winnaar van vorig jaar, wist de Oostenrijker net genoeg van zijn marge over te houden. Op Pinturault bouwde hij zijn marge zelfs uit.

Volledig scherm
Marco Schwarz © AFP

Siebenhofer

Volledig scherm
Ramona Siebenhofer © EPA

Ramona Siebenhofer heeft in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo voor het eerst een wereldbekerwedstrijd op de afdaling gewonnen. De Oostenrijksekwam tot een tijd van 1.15,44. Ze bleef daarmee de Sloveense Ilka Stuhec en haar landgenote Stephanie Venier voor.

De 27-jarige Siebenhofer eindigde wel twee keer eerder op het podium. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin, soeverein leider in de algemene wereldbeker, deed niet mee. Ze start zondag alleen op de super-G.

Haar landgenote Lindsey Vonn kwam wel weer in actie na langdurig blessureleed. De veelvoudig winnares van wereldbekerwedstrijden eindigde bij haar rentree gedeeld vijftiende. 

De Amerikaanse superster was daar niet blij mee. ,,Ik ben blij dat ik weer eens mee heb kunnen doen. Maar van mezelf verwacht ik iets meer dan dit resultaat. Misschien is dat niet realistisch en is dit wat ik op dit moment kan. Mijn doel is altijd het podium, dat was het ook deze keer. Het had dan echter wat meer mee moeten zitten. Het liep niet zoals ik had verwacht. Ik vertrouw erop dat ik in de volgende race sneller ben.’’

Volledig scherm
Lindsey Vonn. © EPA
Volledig scherm
Lindsey Vonn © AP