Lois Abbingh na haar winnende treffer tegen Spanje.
Volledig scherm
PREMIUM
Lois Abbingh na haar winnende treffer tegen Spanje. © ANP

Lois Abbingh: Ik snap nu dat mijn ouders bijna een hartverzakking kregen

InterviewDit zou een beladen week zijn voor handbalster Lois Abbingh: voor het eerst sinds de WK-finale weer een duel met Spanje. Een uitverkocht Ahoy bovendien. Maar ze zit in quarantaine in Rusland en blikt van daaruit terug op het hoogtepunt uit haar carrière.

Door Lisette van der Geest

Lois Abbingh had nu eigenlijk in Nederland moeten zijn. Ze zou zich opmaken voor een optreden zo groot, in eigen land nog nooit vertoond. Zij was de hoofdrolspeelster in de nachtmerrie van Spaanse handbalsters, de door Oranje gewonnen WK-finale van eind vorig jaar. Het was Abbingh die Nederland in december met een geslaagde strafworp kampioen maakte. Juist deze week zouden Spanje en Nederland elkaar voor het eerst weer treffen, in een EK-kwalificatiewedstrijd. Voor in een uitverkocht Ahoy. ,,Wij wilden laten zien dat het geen uitschieter was. Dit was het perfecte moment, maar helaas.”

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.