Volledig scherm
Jared Goff (Los Angeles Rams) en Tom Brady (New England Patriots). © AFP

Los Angeles Rams en New England Patriots in Super Bowl

Wéér Tom BradyLos Angeles Rams en New England Patriots staan zondag 3 februari in Super Bowl 53. Het is een herhaling van de strijd in 2002, toen de Patriots zouden zegevieren.

De Rams, het team van coach Sean McVay en quarterback Jared Goff, versloeg gisteren New Orleans Saints na overtime: 26-23. Greg Zuerlein werd uiteindelijk de matchwinner door een verre field goal binnen te trappen. Die kwam tot stand door een geniale interception van John Johnson III. De safety viel haast op z’n gat, maar kon de bal die Drew Brees richting zijn receiver gooide net vangen. In het balbezit dat volgde, scoorden de Rams de touchdown.

New England Patriots, dat voor de derde keer op rij de Super Bowl speelt, is de favoriet. De ploeg rond de legendarische quarterback Tom Brady klopte in een thriller Kansas City Chiefs in een verlenging: 37-31. De 41-jarige Brady kan de Super Bowl voor de zesde keer winnen. Het wordt al zijn negende finale. De Patriots staan voor de elfde keer in de Super Bowl. Voor Los Angeles Rams wordt het de vierde keer. De ploeg won de finale één keer, in 2000. In 2002 verloren de Rams van de Patriots.

Volledig scherm
Tom Brady (#12) viert feest met New England Patriots na de zege op Kansas City Chiefs. © Getty Images
Volledig scherm
Jared Goff van Los Angeles Rams. © AFP