Volledig scherm
© Getty Images

McGregor wil herkansing tegen Nurmagomedov

Conor McGregor ging vanochtend vroeg onderuit in het UFC-gevecht tegen Khabib Nurmagomedov. De Rus verwurgde de Ier en won in de vierde ronde. Enkele uren na de strijd kondigde McGregor op Twitter aan een rematch te willen.

Het titelgevecht werd in het voordeel van Nurmagomedov beslist, maar het is onzeker of de Rus zijn titel én het prijzengeld mag houden. Nurmagomedov sprong gelijk na het gevecht uit de octagon en vloog iemand uit de entourage van McGregor aan. Er brak een massale vechtpartij in het publiek uit. Intussen sprong ook iemand van de Russische aanhang in de octagon om McGregor op het achterhoofd te slaan. Bekijk hieronder de beelden:


Er zijn drie mensen aangehouden door de politie en UFC-voorzitter Dana White gaf aan dit een dieptepunt te vinden. ,,Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik walg hiervan.'' Nurmagomedov en McGregor moesten onder politiebegeleiding de arena verlaten. Een huldiging kwam er niet. ,,Dan zou het nog meer uit de hand zijn gelopen'', aldus White.

Aangezien McGregor geen aanklacht indiende tegen de drie aangehouden Russische amokmakers, werden ze weer vrijgelaten. ,,Er is nog een onderzoek gaande. Zolang dat loopt, krijgt Nurmagomedov zijn prijzengeld niet. McGregor krijgt zijn geld wel'', zei White.

Het gevecht in Las Vegas kende al een bewogen aanloop. McGregor begon zaterdag tijdens de weging al te trappen naar de Rus, die de titelverdediger was. De Ier was ook al met opzet te laat gekomen op een persconferentie. Bij Khabib zat ook oud zeer vanwege een incident in april van dit jaar. McGregor ging door het lint bij een reeks UFC-partijen in New York waar hij zelf niet aan meedeed. Hij smeet daar onder meer een steekwagen door het raam van een touringcar waarin de Rus zat.