Een beschermend net, zoals hier bij de New York Mets.
Volledig scherm
Een beschermend net, zoals hier bij de New York Mets. © AP

Meer netten bij Yankees na ongeluk

De Amerikaanse honkbalclub New York Yankees gaat meer beschermende netten ophangen langs het veld in het eigen Yankee Stadium.

Aanleiding daarvoor is een ongeluk twee weken geleden, toen een meisje in het publiek vol in haar gezicht werd geraakt door een mislukte klap van Todd Frazier. Ze moest zelfs naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. In het stadion van de Yankees hangen alleen achter de thuisplaat, waar vandaan geslagen wordt, netten om te voorkomen dat ballen het publiek in vliegen.

Na het ongeluk van twee weken geleden pleitten diverse spelers voor meer bescherming van de toeschouwers. De clubleiding besloot daar gehoor aan te geven. 

Bij een andere honkbalclub uit New York, de Mets, stapte manager Terry Collins op nadat zijn ploeg de play-offs had gemist. Onder leiding van de 68-jarige Collins plaatste New York Mets zich twee jaar geleden nog voor de World Series, waarin Kansas City Royals te sterk bleek.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.