Volledig scherm
Michael Johnson liep een wereldrecord op de 200 meter tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. © REUTERS

Meervoudig olympisch kampioen Michael Johnson getroffen door tia

Meervoudig olympisch kampioen Michael Johnson heeft vorige week een tia gehad. Via Twitter geeft de 50-jarige sprinter aan dat hij 'vrij verrassend' is getroffen door de 'mini beroerte'.

,,Blijkbaar kan iedereen dit overkomen, zelfs de ooit snelste man ter wereld!", schrijft Johnson. ,,Het goede nieuws is dat ik weer thuis ben bij mijn familie en dat ik al goede stappen heb gezet op weg naar een volledig herstel."

Johnson zegt dat een goed trainingsschema hem niet vreemd is en dat hij 'met de volledige focus en vastberadenheid' verder gaat.

,,In dit soort situaties helpt het om een voormalig atleet te zijn, maar het is ook een herinnering om goed op jezelf te passen."

Johnson is een viervoudig olympisch kampioen. In 1996 werd hij tijdens de Spelen in Atlanta de enige man die de 200 én 400 meter wist te winnen op hetzelfde toernooi.

  1. CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak in testosteronzaak

    CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak in testoster­on­zaak

    Sporttribunaal CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak over het beroep dat atlete Caster Semenya heeft aangespannen tegen een besluit van de internationale atletiekfederatie IAAF. De Zuid-Afrikaanse Semenya, die van nature een hoge testosteronspiegel heeft, moet van de IAAF medicijnen slikken om de waarden van dat hormoon te verlagen. Zo niet, dan mag ze volgens een nieuwe regel in wedstrijden niet meer uitkomen bij de vrouwen.