Wesley Sneijder tikt met zijn hand op zijn voorhoofd. De kleinste man van het veld beslist met een rake kopbal de wedstrijd tegen Brazilie. Oranje gaat door naar de halve finale door een 2-1 overwinning.
Volledig scherm
Wesley Sneijder tikt met zijn hand op zijn voorhoofd. De kleinste man van het veld beslist met een rake kopbal de wedstrijd tegen Brazilie. Oranje gaat door naar de halve finale door een 2-1 overwinning. © Pim Ras

Moment van het decennium: Eindelijk die Brazilianen aan het huilen

Tien jaar sportTien jaar sport, oneindig veel hoogtepunten. Maar wie heeft er niet dat ene moment dat net boven al die andere uitsteekt? In deze serie kiezen onze verslaggevers hun hoogtepunt van het bijna afgelopen decennium. Vandaag: de huilende Brazilianen. 

  1. Podcast | Schrijver Ernest van der Kwast bracht zijn nieuwe roman al marathonlopend rond
    De Pacer

    Podcast | Schrijver Ernest van der Kwast bracht zijn nieuwe roman al marathonlo­pend rond

    Ernest van der Kwast is schrijver, programmamaker, presentator, vader, hardloper. Door alle corona-restricties was een boekpresentatie onmogelijk en besloot hij zijn nieuwe roman Ilyas hardlopend naar de mensen te brengen. Zo doorstond hij voor het eerst de marathonafstand. We spreken met hem over de gedrevenheid om beter te worden, de dynamiek van een loopgroep, de opofferingen in het leven van een loper, de mooie verhalen die uit het lopen voortkomen. Ook draagt hij de door hem geschreven ode aan zijn 75-jarige looptrainer voor.