Volledig scherm
Robin de Kruijf © EPA

Morrison haalt De Kruijf bij Oranje

Robin de Kruijf is terug in Oranje voor de laatste week van de Nations League. Bondscoach Jamie Morrison heeft haar bij de groep gehaald als vervangster van Eline Timmerman. Het worden de eerste interlands dit seizoen voor de 28-jarige De Kruijf.

De volleybalster uit Nieuwegein, die speelt in Italië, is al jarenlang een vaste waarde in de nationale ploeg. Met de Nederlandse volleybalsters eindigde ze op een historische vierde plaats bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. De middenaanvalster maakte al op 17-jarige leeftijd haar debuut in Oranje.

Morrison gunde De Kruijf wat rust na een lang seizoen. Ze verloor vorige maand met haar Italiaanse club Conegliano de finale van de Champions League. De Amerikaanse bondscoach hoopt met De Kruijf in de ploeg de Nations League positief af te sluiten.

Oranje kan de Final Six van het landentoernooi niet meer bereiken. In Rusland staan deze week de laatste reguliere wedstrijden op het programma. Dinsdag begint Nederland tegen Thailand, een dag later wacht de Verenigde Staten en donderdag speelt Oranje tegen het gastland.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”