Andrea Iannone op archiefbeeld in 2016 in dienst van Ducati.
Volledig scherm
Andrea Iannone op archiefbeeld in 2016 in dienst van Ducati. © AFP

MotoGP-coureur Iannone anderhalf jaar geschorst na overtreden dopingregels

De Italiaanse MotoGP-coureur Andrea Iannone heeft een schorsing van anderhalf jaar aan zijn broek gekregen. De Aprilia-rijder werd in november positief getest op het verboden middel drostanolone.

Iannone werd betrapt op het gebruik van de verboden anabole steroïde bij de Grote Prijs van Maleisië. Hij was sindsdien al voorlopig geschorst. De 30-jarige Iannone heeft nog weinig last van zijn straf, want ook de motorsport ligt door het coronavirus volledig stil. Er is dit seizoen nog geen race gereden in de MotoGP.

De Italiaan, die nog een contract heeft tot het einde van het jaar, zal tot 16 juni 2021 toe moeten kijken. De kans dat een team hem voor het volgende raceseizoen binnenhaalt, lijkt bijzonder klein aangezien hij ook het begin van 2021 mist. Iannone kan nog in hoger beroep bij het CAS. 

Vorig jaar eindigde de coureur als zestiende in het algemeen klassement van de MotoGP. In 118 races in de koningsklasse haalde hij elf keer podium. In 2016 boekte Iannone in dienst van Ducati zijn enige GP-zege.