De MotoGP keert komend seizoen terug in Brazilië.
Volledig scherm
De MotoGP keert komend seizoen terug in Brazilië. © Getty Images

MotoGP keert op gloednieuw circuit terug in Brazilië

Brazilië keert terug op de kalender van de WK wegrace. Over drie jaar vindt weer de Grote Prijs van Brazilië plaats, op een nieuw aan te leggen circuit in Rio de Janeiro. Het 4,5 kilometer lange Rio Motorpark in de westelijk gelegen wijk Deodoro, een van de grote sportlocaties bij de Olympische Spelen van Rio 2016, moet in 2021 af zijn.

De laatste GP van Brazilië was in 2004 op het Jacarepaguá-circuit, ook wel bekend als het Autódromo Internacional Nelson Piquet. De Japanner Makoto Tamada won toen in de MotoGP, de vier jaar daarvoor kwam steeds de Italiaan Valentino Rossi als eerste over de finish.

Dorna, de organisator van de WK wegrace, heeft een contract voor vijf jaar gesloten met Rio de Janeiro (2022-2026). Voor de motorcoureurs bestaat het seizoen nu uit negentien races, maar dat aantal wordt de komende jaren stap voor stap uitgebreid naar 22. Volgend jaar komt de GP van Finland erbij, in 2021 is Indonesië nieuw op de kalender.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.