Volledig scherm
Maureen Koster in actie. © BELGA

Nederland staat na tweede dag derde bij EK atletiek

Nederland neemt na de tweede dag van de Europese kampioenschappen atletiek voor landenteams de derde plaats in. Alleen Portugal (163 punten) en Noorwegen (142 punten) doen het in Sandnes in Noorwegen voorlopig beter. De Nederlandse atleten verzamelden tot dusverre 140 punten.

Lisanne de Witte won zaterdag de 400 meter in een tijd van 52,05 seconden en bezorgde Nederland daarmee 11 punten. Topatleten Dafne Schippers en Sifan Hassan doen dit weekeinde namens Nederland niet mee in Noorwegen. Schippers heeft na een lange reeks van wedstrijden een trainingsblok ingepland, terwijl Hassan op hoogtestage is. 

De Nederlandse ploeg hoopte vooral in het estafetteonderdeel punten te scoren, maar in het bijzijn van onder andere Churandy Martina bleef Nederland met lege handen staan.

Nederland wil graag promoveren naar de Super League voor landenteams. Daarvoor is zondag de eerste plaats in het eindklassement vereist. De Super League gaat volgend jaar namelijk terug van twaalf naar acht landen.

Volledig scherm
Richard Douma. © BELGA
  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.