Nieuw-Zeeland treft Engeland in halve finale WK rugby

videoTitelverdediger Nieuw-Zeeland en Engeland nemen het in de halve finale van het WK rugby in Japan tegen elkaar op. De rugbyers van Nieuw-Zeeland overklasten in de kwartfinale in Tokio Ierland met 46-14. Engeland had eerder op de dag Australië verslagen met 40-16.

Nieuw-Zeeland gaf de Ieren vanaf de start geen kans en liep als snel uit naar 10-0. Bij rust stond het 22-0 voor de ‘All Blacks’ en was de wanhoop van de gezichten te lezen bij de Ierse rugbyers. Pas na ruim een uur, bij de stand van 34-0, wist Ierland tot scoren te komen. Toen was de wedstrijd allang beslist.

Eerder won Engeland dus al ruim van Australië. Het zag Australië met een penalty op 0-3 komen, maar nam al snel de leiding met een try van Johnny May. Twee minuten later deed May dat opnieuw en bracht hij de Engelsen op een comfortabele voorsprong. Halverwege stond het 17-9. Australië bracht de spanning meteen in de tweede helft even terug met een try (17-16), maar de Engelse rugbyers liepen daarna overtuigend uit naar 40-16.

De rugbyers van Nieuw-Zeeland wonnen de afgelopen twee WK’s. Engeland werd wereldkampioen in 2003. Het is voor het eerst sinds 1999 dat beide landen elkaar treffen op het WK. Nieuw-Zeeland won toen met 30-16 in de groepsfase van de Engelsen. Engeland overleefde op het vorige WK in eigen land in 2015 de groepsfase niet. Op het WK van 2011 werd het land in de kwartfinales uitgeschakeld door Frankrijk. De Engelse rugbyers werden één keer wereldkampioen, in 2003.

Bekijk hier de samenvatting van de kwartfinale tussen Engeland en Australië:

Volledig scherm
© AFP