NN Marathon Rotterdam verplaatst naar 25 oktober

De NN Marathon Rotterdam heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de veertigste editie: die staat nu op de kalender op zaterdag 24 en zondag 25 oktober dit jaar. Aanvankelijk stond het evenement gepland op 4 en 5 april.

Door Pim Bijl

Vorige week donderdag meldde de organisatie dat het marathonweekend op 4 en 5 april werd uitgesteld. Door de ontwikkelingen en de situatie rond het coronavirus was het met oog voor de gezondheid en de veiligheid van lopers, vrijwilligers en toeschouwers niet verantwoord om het evenement door te laten gaan. In overleg met de gemeente Rotterdam, sponsors, leveranciers en andere partijen is de nieuwe datum voor de NN Marathon Rotterdam gekozen, in de hoop dat het virus dan onder controle is.

Eerder vonden de organisaties van de marathons in onder meer Londen, Boston en Parijs al een nieuwe datum. Mocht alles doorgaan zoals nu gepland, is er sprake van een overvol marathonnajaar. Alleen al in oktober vinden nu de marathons van Londen (4 oktober), Eindhoven en Chicago (11 oktober), Amsterdam en Parijs (18 oktober), Rotterdam, Barcelona en Frankfürt (25 oktober) plaats. Een week na Rotterdam, op 1 november, wordt bovendien de New York Marathon gelopen.

,,Vanzelfsprekend staat de gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons op de eerste plaats’’, zegt directeur Mario Kadiks. ,,Wij zijn als organisatie dankbaar voor de vele blijken van grote betrokkenheid die wij hebben gevoeld na het onvermijdelijke uitstel van onze marathon en de flexibiliteit van iedereen bij het vinden van een nieuwe datum.’’

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum van de NN Marathon Rotterdam blijven geldig. Dat geldt ook voor de ¼ Marathon Rotterdam (eveneens zondag), de City Run Rotterdam, de NN Kids Runs en de Your Marathon Challenge (op zaterdag). Alle reeds ingeschreven deelnemers ontvangen binnenkort persoonlijk meer informatie rond de verplaatsing.

Lopers gaan over de Erasmusbrug tijdens de NN marathon van Rotterdam
Volledig scherm
Lopers gaan over de Erasmusbrug tijdens de NN marathon van Rotterdam © ANP