Oranje volleybalsters niet opgewassen tegen Japan

Nations LeagueDe Nederlandse volleybalvrouwen hebben de Nations League-wedstrijden in Hongkong afgesloten met een nederlaag. Na verliespartijen tegen Italië en China was ook Japan te sterk voor Oranje, 3-0 (25-17 25-17 25-21).

Bij de Nederlandse volleybalsters was de 19-jarige Annick Meijers verantwoordelijk voor de meeste punten: 11.

De jonge Nederlandse ploeg had een andere coach in Hongkong. Bondscoach Jamie Morrison bleef, net als een aantal belangrijke speelsters, op Papendal voor training. Assistent-trainer Alessandro Beltrami was de eindverantwoordelijke. Hij zag zijn team in de derde speelweek van de Nations League alleen tegen Italië een set winnen.

In totaal speelde Nederland nu negen wedstrijden in de Nations League, die wordt gebruikt als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi en het EK. Oranje won twee keer, van Zuid-Korea en Bulgarije.

Volledig scherm
Vlnr: Nika Daalderop, Eline Timmerman en Annick Meijers. © W Vzoeren
  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”