Volledig scherm
Wilt Chamberlain als speler van Los Angeles Lakers in 1973. © ASSOCIATED PRESS

Oud scoreblaadje uit NBA is nu een ton waard

Het lijkt een simpel A4'tje. De kans is echter groot dat het handgeschreven blaadje met de karakteristieken van de basketbalwedstrijd tussen Philadelphia Warriors en New York Knicks in 1962 minimaal 100.000 dollar gaat opleveren. Het gaat dan ook niet zomaar om een wedstrijd, maar om het NBA-duel waarin Wilt Chamberlain maar liefst 100 punten bij elkaar gooide.

De legendarische Amerikaan is de enige basketballer ooit die 100 punten maakte in een wedstrijd in de NBA. Chamberlain deed dat op 2 maart 1962 in Hershey, in de staat Pennsylvania. De Warriors wonnen dat historische duel met 169-147. Een scoreblaadje van die wedstrijd dat in handen was van een statisticus van de Knicks bracht enkele jaren geleden bijna 90.000 euro op.

Nu is een scoreformulier opgedoken waarop de handtekening van Chamberlain staat. Het blaadje behoort toe aan Toby DeLuca, die jarenlang alle statistieken van de NBA verzamelde voor media uit Philadelphia. In april wordt het A4'tje te koop aangeboden via de website van SCP, dat gespecialiseerd is in het veilen van sportmemorabilia.

Volledig scherm