Dafne Schippers.
Volledig scherm
Dafne Schippers. © ANP

Schippers gaat ‘misschien’ 200 meter-finale kijken: ‘Zal pijnlijk zijn’

VideoVanavond snelt een andere vrouw naar de wereldtitel op de 200 meter. Dafne Schippers, de wereldkampioene in 2015 en 2017, kan haar status niet verdedigen door haar liesblessure. ,,Ik moet het een plekje geven en dan stap voor stap weer verder.”

Door Pim Bijl

Dafne Schippers zegt op dinsdagmiddag nog niet zeker te weten of ze een dag later naar de 200 meter gaat kijken. Twijfelend: ,,Ik heb nog niet echt een duidelijk plan, het ligt eraan hoe het loopt, maar als het uitkomt dan kijk ik natuurlijk.” Daarna: ,,Ik kan echt wel genieten van andere prestaties. Het goud van Sifan was een geweldige prestatie. Ik ken haar heel goed, dus dat is geweldig. Maar de 200 meter... ik denk wel dat het pijnlijk zal zijn.”

Beluister hieronder de hardlooppodcast ‘De Pacer’, onder meer over Dafne Schippers.

De 27-jarige sprintster meldde zich maandag geblesseerd af voor de series, een avond eerder mistte ze ook al de 100 meter-finale. In de warming-up bleek de klacht aan haar linkerlies nog te sterk aanwezig voor een race. ,,Alle emoties komen er natuurlijk uit momenteel. Ik moet het een plekje geven en dan stap voor stap verder.”

Ze geeft zichzelf tot het laatste moment de tijd om te beslissen of ze start op de 4x100 meter estafette (vrijdag, en eventueel de finale op zaterdag), maar blijft sowieso tot het einde van het toernooi in Doha. Over de vooruitgang in haar lies is nog niet heel veel te zeggen. ,,Het is wel wat stijf, maar de pijn valt mee. Rustig dribbelen kan wel, maar echt op snelheid lopen niet. Voor de rest hebben we er nog niet zoveel aan gezeten, ook met de fysiotherapeut niet. We zijn er even afgebleven.”

Bekijk hieronder de video waarin verslaggever Pim Bijl de blessure van Dafne Schippers duidt.

Dafne Schippers en haar ouders.
Volledig scherm
Dafne Schippers en haar ouders. © ANP