Volledig scherm
De Russische shorttrackers grijpen het goud op de aflossing. © AP

Shorttrackteams grijpen naast medailles

De Nederlandse shorttrackploegen hebben bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City naast de medailles gegrepen op de aflossing. Zowel de vrouwen als de mannen eindigden als vierde.

De shorttrackers zakten in hun finale halverwege naar de laatste positie. Het kwartet, nog zonder Sjinkie Knegt, kon die plek niet meer goed maken. De zege ging naar Rusland voor Zuid-Korea en Canada.

De Nederlandse vrouwenploeg lag lang op de derde plek, maar bij een moeizame wissel in de slotfase wist Canada er toch nog voorbij te gaan. Het goud was voor China dat in de slotronden een klein gat sloeg met Zuid-Korea en die voorsprong niet meer weggaf.

  1. ‘AustrianDutchSisters’ Sara en Femke zijn Nederlandse hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspelen
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Austrian­Dut­ch­Sis­ters’ Sara en Femke zijn Nederland­se hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspe­len

    Nederland of Oostenrijk. Het is een duivels dilemma, voor Sara Marita (18) en Femke (16) Kramer. De in Apeldoorn geboren zussen emigreerden met hun familie elf jaar geleden naar Oostenrijk en maken daar nu furore als schansspringster en biatlete. Voor de Oostenrijkse bond, maar met een dubbele nationaliteit. De Nederlandse Skivereniging heeft ze scherp op de radar. ,,De deur staat echt open.”