Volledig scherm
© AFP

Siebenhofer heeft smaak van het winnen te pakken

De Oostenrijkse skiester Ramona Siebenhofer heeft ook de tweede afdaling om de wereldbeker in Cortina d'Ampezzo op haar naam geschreven. Ze was gisteren al de snelste op de Italiaanse piste en boekte toen haar eerste zege ooit in een wereldbekerwedstrijd. 

Volledig scherm
© AFP

De 27-jarige Siebenhofer ging zaterdag op herhaling; ze klokte 1.36,22 en was 0,04 seconde sneller dan haar landgenote Nicole Schmidhofer. De derde plaats was voor de Sloveens Ilka Stuhec.

Lindsey Vonn moest evenals vrijdag genoegen nemen met een bescheiden klassering. De Amerikaanse specialiste, in het bezit van 82 wereldbekerzeges, kwam niet verder dan de negende plaats. Vonn maakte in Cortina d'Ampezzo haar rentree na een blessureperiode.

Siebenhofer rukte door haar twee zeges op naar de tweede plaats in de stand van de wereldbeker op de afdaling. Ze heeft nog maar 8 punten in te halen op aanvoerster Schmidhofer.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images

Kriechmayer zegeviert op Lauberhorn

Volledig scherm
Vincent Kriechmayr. © AP

De Oostenrijkse alpineskiër Vincent Kriechmayr heeft de klassieker op de Lauberhorn gewonnen. Hij daalde het snelste af op de beruchte piste naar het Zwitserse Wengen, de langste in het wereldbekercircuit. Kriechmayr klokte 2.28,36 op de 4,5 kilometer lange afdaling en was 0,14 seconde sneller dan de Zwitser Beat Feuz. De winnaar van vorig jaar eindigde als tweede. De Noor Aleksander Aamodt Kilde, die halfweg als snelste doorkwam, finishte als derde op 0,26.

Feuz behield de leiding in de wereldbekerstand van de afdaling, maar zag Kriechmayr iets inlopen.

Volledig scherm
Vincent Kriechmayr. © AFP