Volledig scherm
Ronnie O'Sullivan weet zich geen raad met amateur James Cahill. © AP

Snookerlegende O’Sullivan uitgeschakeld door amateur op WK

Amateur James Cahill heeft bij het WK snooker in Sheffield voor een daverende verrassing gezorgd. De 23-jarige debutant schakelde in de eerste ronde vijfvoudig kampioen Ronnie O’Sullivan uit. 

Cahill versloeg de onherkenbare nummer één van de wereld met 10-8. Hij was met een voorsprong van 5-4 begonnen aan de beslissende fase.

Cahill komt nog niet voor op de wereldranglijst. Hij doet als eerste amateur mee aan het WK. De erelijst van grootheid O’Sullivan telt 36 hoofdprijzen.

,,Ik kon aan het einde van de partij nog amper op mijn benen staan’', bekende Cahill na zijn historische zege. ,,Ik voelde echter dat Ronnie onder druk stond. Hij wilde absoluut niet van mij verliezen. Ik heb echter altijd vertrouwen in mezelf. Ik weet dat ik van iedereen kan winnen op een goede dag. En dat heb ik deze partij laten zien.’'

O’Sullivan (43) klaagde over vermoeidheid. ,,Ik voel me al een paar weken niet lekker’', verzuchtte hij na zijn rommelige en gehaaste optreden. ,,Al mijn ledematen voelden zwaar aan. Op een WK moet je juist fysiek en mentaal goed zijn en dat ben ik nu niet. Ik had dus ook geen hoge verwachtingen van mezelf. Niettemin hoopte ik deze partij goed door te komen en verder te herstellen en te groeien in het toernooi. Cahill speelde echter briljant. Hij wist zijn hoofd er goed bij te houden.’'

Volledig scherm
James Cahill kan het bijna niet geloven: hij heeft zojuist Ronnie O'Sullivan uitgeschakeld. © BSR Agency