Volledig scherm
© EPA

Tafeltennissters starten olympische kwalificatie tegen Servië

De Nederlandse tafeltennissters nemen het op het olympisch kwalificatietoernooi voor landenteams in Portugal deze week op tegen Servië. Weten de speelsters van het Nederlandse team die wedstrijd te winnen dan treffen ze in de finaleronde de winnaar van het treffen tussen Singapore en Luxemburg.

,,We loten met Servië de nummer 21 van de plaatsingslijst en bij winst moeten we tegen de nummer 3, Singapore, voor een olympisch ticket. Servië moet te doen zijn, Singapore is lastiger”, keek teammanager Marcel Kraa vooruit. Nederland is zelf als elfde geplaatst.

Aan het OKT in het Portugese Gondomar doen dertig teams mee. De acht winnaars van de finaleronde plaatsen zich voor de Spelen van Tokio 2020. De acht verliezers van de finaleronde strijden nog om één resterend ticket.

Het Nederlandse team bestaat uit speler/coach Li Jiao en de speelsters Li Jie, Britt Eerland en Kim Vermaas.

  1. WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’
    Kirsten Wild

    WK in dienst van de Spelen? ‘Stiekem ligt de focus gewoon op winnen’

    Voor Kirsten Wild liggen er bij de WK baanwielrennen in Berlijn komende week weer vrijwel dagelijks kansen. Op het omnium en de koppelkoers - samen met Amy Pieters - is ze de titelverdedigster. Maar de 37-jarige Zwolse houdt niet van stilzitten en pakt woensdag op de openingsdag de scratch al mee en sluit vier dagen later af op de puntenkoers. ,,Ik zal zondag moe zijn, maar als ik moet kiezen tussen een plek op de tribune of op de fiets, dan weet ik het wel.”