Volledig scherm
Anne Terpstra (zwart tenue) tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide. © BSR Agency

Terpstra tweede bij wereldbekerwedstrijd in Lenzerheide

Mountainbikester Anne Terpstra is bij de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide als tweede geëindigd, achter de Zweedse Jenny Rissveds.

Lange tijd had Terpstra uitzicht op de zege, maar ze moest vlak voor het ingaan van de laatste ronde toezien dat Rissveds ervandoor ging. In de laatste ronde was het gat aanvankelijk negen seconden, maar uiteindelijk kwam Terpstra op 25 seconden van de Zweedse binnen. ,,Twee jaar geleden wilde ik niet eens meer leven en nu sta ik hier. Het is een erg emotioneel moment voor me", zei winnares Rissveds, die kampte met mentale problemen en daarom enige tijd afstand nam van de sport.

De Française Pauline Ferrand Prévot, vorige week nog de beste in het Italiaanse Val di Sole, kwam als vierde over de finish. Anne Tauber werd op ruim vier minuten van de winnares elfde.

  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.