Helle Thomsen.
Volledig scherm
Helle Thomsen. © HSF/Henk Seppen

Thomsen uitgeroepen tot beste vrouwelijke handbalcoach

Voormalig bondscoach van de Nederlandse handbalsters Helle Thomsen is tijdens de finale van de Final Four van de Champions League uitgeroepen tot beste vrouwelijke coach van seizoen 2018-2019. 

Thomsen verdiende die prijs onder meer voor het behalen van brons met Oranje tijdens het EK afgelopen najaar.

Thomsen leidde het Nederlands team van 2016 tot en met 2018. Ze pakte op de afgelopen drie eindtoernooien een medaille met Oranje. In 2016 verloor Nederland de EK-finale van Noorwegen, daarna was er op het WK van 2017 brons en vorig jaar in Frankrijk eveneens brons. De Deense is daarnaast de enige coach die bij drie opeenvolgende EK’s bij de vrouwen een medaille heeft veroverd. In 2014 won ze brons met het Zweedse team.

Eind december stopte Thomsen bij Oranje. Sinds afgelopen zomer is ze ook coach van de Noorse club Molde HK.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.