Kevin Durant (Golden State Warriors).
Volledig scherm
Kevin Durant (Golden State Warriors). © EPA

Tiger Woods voelt pijn van NBA-ster Durant

Hij weet precies wat het betekent geblesseerd te zijn. Het was mede daarom dat golfer Tiger Woods even stilstond bij het uitvallen van basketballer Kevin Durant in de NBA-finale tussen zijn Golden State Warriors en Toronto Raptors.

,,Het was triest om te zien'', zei Woods tijdens een persconferentie aan de vooravond van de US Open. ,,Als atleten hebben we bijna allemaal zo'n moment meegemaakt, dat je weet dat het helemaal mis is. Je ziet het ook aan zijn gezicht.”

Quote

Ik ken de pijn en niemand die je kan helpen.

Tiger Woods

Durant maakte in het vijfde duel met Toronto, gewonnen door de Warriors, zijn rentree na een ernstige kuitblessure. Zijn optreden was veelbelovend met al snel drie driepunters maar aan het begin van het tweede kwart moest Durant ondersteund door ploeggenoten naar de kant met mogelijk een achillespeesblessure. Over de ernst is nog geen duidelijkheid.

Vooral het beeld van Durant die met een van pijn vertrokken gezicht op de grond lag, raakte Woods. ,,Ik heb het ook gevoeld, aan mijn achillespees en later aan mijn rug. Ik weet wat het is. Ik ken de pijn en niemand die je kan helpen. Dat is nog het ergste.''

Woods liep bij de Masters in 2011 een blessure op aan de achillespees van zijn linkervoet. ''Als hij pech heeft is hij er een half jaar uit. Als atleten is het ons werk het lichaam iets te laten doen wat eigenlijk niet kan. En dat beter dan iemand op dezelfde tijd. Soms gaat dat mis, zoals bij Kevin.”

Tiger Woods.
Volledig scherm
Tiger Woods. © AFP
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.