Volledig scherm
Beitske Visser tijdens de laatste race van het W Series-seizoen. © REUTERS

Tweede plek Visser in eindstand W Series, Chadwick kampioen

Geen wereldtitel voor Beitske Visser in het allereerste seizoen van de W Series, maar een tweede plaats. Jamie Chadwick kroonde zich tot kampioene voor eigen publiek. 

In de zesde en laatste race van de W Series, de raceklasse voor vrouwen, op het befaamde circuit van Brands Hatch in Engeland reed Visser naar de derde plaats. Alice Powell kwam als eerste over de finish. Vissers vierde podiumplek van het seizoen bleek niet voldoende voor de titel. 

Bij aanvang van de zesde en laatste race had zij nog wel kans om het kampioenschap te grijpen, maar dan had Visser zelf moeten winnen. Haar rivale Chadwick had dan vierde of lager moeten eindigen. Met het behalen van de titel kan de 21-jarige Britse ook direct 450.000 euro op haar bankrekening bijschrijven. Visser hield ruim twee ton over aan het eerste W Series-seizoen.  

  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.