Tweevoudig winnaar Ironman geeft huilend op met koorts

VideoDe Duitse triatleet Patrick Lange hoopte op Hawaii voor het derde jaar de WK Ironman te winnen, maar de winnaar van 2017 en 2018 moest al tijdens het tweede onderdeel opgeven. Huilend stapte Lange van zijn fiets. De 33-jarige triatleet bleek koorts te hebben.

Volledig scherm
Patrick Lange. © Getty Images for IRONMAN

De Duitser kwam na 3,86 kilometer zwemmen als een van de eersten uit het water. Na zo'n 70 kilometer fietsen zette hij zijn rijwiel ineens aan de kant. Hij moest toen eigenlijk nog 110 kilometer fietsen en daarna nog een marathon van 42,195 kilometer lopen over Hawaii. ,,Patrick voelde zich plotseling duizelig, alles werd zwart voor zijn ogen", vertelde zijn manager. ,,Het wordt gevaarlijk als je 2 of 3 seconden een black-out hebt. Dan moet je stoppen.”

De teleurstelling bij de tweevoudig winnaar van de loodzware Ironman op Hawaii was groot. ,,Er is maar één dag per jaar die er echt toe doet. Als het die dag niet lukt, moet je weer 364 dagen wachten op de volgende kans.”

Lange slaagde er vorig jaar als eerste in om de Ironman binnen 8 uur af te leggen. De Duitser kwam toen na 7 uur, 52 minuten en 39 seconden over de finish in Kailua-Kona.