Volledig scherm
© Orange Pictures/Douwe Bijlsma

Van Gerner bekroont rentree met zilver plak

Turnster Céline van Gerner heeft haar rentree opgeluisterd met een zilveren medaille bij de World Challenge Cup in de Sloveense stad Koper. De 23-jarige turnster eindigde in de finale aan de brug als tweede, met een score van 13,400. 

Van Gerner moest net als in de kwalificatie alleen de Slowaakse Barbora Mokosova voor zich dulden (13,450). ,,Heel blij met mijn oefening'', schreef ze op Instagram bij een foto van het podium.

De Emmeloordse maakt bij de wereldbekerwedstrijd in Slovenië haar rentree na lange afwezigheid. Van Gerner behoorde tot het Nederlandse vrouwenteam dat in de olympische landenfinale bij Rio 2016 op de zevende plaats eindigde. Een slepende achillespeesblessure bracht haar sportieve toekomst in gevaar, maar Van Gerner besloot vorig jaar toch haar carrière als gymnaste een vervolg te geven. In Koper heeft ze zich ook geplaatst voor de finale op balk, die zondag op het programma staat.

Bart Deurloo eindigde in de finale op vloer als laatste. Deurloo kwam niet verder dan 11,400 punten. De winst ging naar de Japanner Takumi Sato (14,950).

Epke Zonderland komt zondag in actie aan de rekstok. De olympisch kampioen van Londen 2012 kwalificeerde zich als vijfde voor de finale. De 32-jarige Zonderland rondde onlangs zijn studie geneeskunde af en richt zich sindsdien weer helemaal op zijn turncarrière. De Fries komt in Slovenië voor het eerst sinds de WK van oktober in Montreal in actie. Zonderland miste daar in de finale onderweg met één arm de rekstok, slingerde even aan zijn andere arm door en wist zo toch nog zilver te veroveren.