Volledig scherm
Joy Stubbe. © BSR Agency

Van Iersel en Stubbe door naar volgende ronde op EK in Moskou

Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Joy Stubbe hebben op het EK in Moskou ook hun tweede duel in de groepsfase met 2-0 gewonnen. 

Van Iersel en Stubbe waren met 21-13 en 21-16 te sterk voor het Tsjechische duo Kvapilová/Kubickova.

Gisteren waren Van Iersel en Stubbe het EK al begonnen met een 2-0-zege op de Russinnen Ksenia Dabizja en Darja Roedych en daardoor weten ze zich verzekerd van een plek in de volgende ronde. Ze strijden donderdag met de Duitse combinatie Borger/Sude om groepswinst.

Brouwer en Meeuwsen ook door

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen hun tweede wedstrijd in Rusland. Ze versloegen het Russische koppel Gorbenko/Licholetov met overtuigende cijfers: 21-14 21-15. Brouwer en Meeuwsen nemen het donderdag op tegen het Italiaanse duo Nicolai/Lupo en ook dan is winst van de poule de inzet.

Volledig scherm
Marleen van Iersel en Joy Stubbe. © BSR Agency
  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK / VIDEO

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.