Verhoeven en Hari ruziën: ‘Zorg dat je vecht en stop met huilen’

videoHet vuurtje tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, die op 21 december weer tegenover elkaar in de ring staan, is vanmiddag alvast flink opgestookt op de persconferentie in Utrecht.

Quote

Ik ben een eenmansle­ger. Ik doe het allemaal zelf. Zorg maar dat je er bent de 21ste. En niet opgeven dit keer.

Rico Verhoeven

Door Tim Reedijk

Aanvankelijk ging het in de Utrechtse Central Studios nog over vorm, fitheid, imagovorming, de standaardzaken richting een gevecht. Maar al snel kreeg de persconferentie met Rico Verhoeven en Badr Hari het vuur dat de confrontatie in 2016 al zo’n hype maakte. Constant lagen beide kemphanen met elkaar in de clinch.

,,Hij gaat opgeven of verliezen”, zei Verhoeven op een vraag of hij nu op een ‘normale’ overwinning aast. De vorige keer bij het prestigegevecht in 2016 moest Hari geblesseerd opgeven in de tweede ronde. Hari, gekleed in een shirt met ‘Badr Army’ en een zonnebril op zijn hoofd, begon te lachen en nam Verhoeven onder vuur. ,,He can go fuck himself. Ik ga hem knock-out slaan.”

Volledig scherm
© ANP

‘Badr Army’

Op de persconferentie was volop publiek afgekomen, met name fans van Hari, joelend als Verhoeven sprak en juichend als de relaxed ogende Hari zijn zelfvertrouwen weer eens uitsprak. ,,Jij hebt je Badr Army”, zei Verhoeven daarop. ,,Ik ben een eenmansleger. Ik doe het allemaal zelf. Zorg maar dat je er bent de 21ste. En niet opgeven dit keer.”

Even later bekritiseerde Hari de manier waarop Verhoeven zijn wereldtitel zevenmaal verdedigde. ,,Nu na drie jaar is het over. Op 21 december laat ik zien wat Verhoevens echte niveau is. Dat is niet zo goed. Dat zag je aan zijn laatste tegenstanders. Kom op man, wat een grap”, adus Hari, die nog hard op tafel sloeg. Tot frustratie van Verhoeven. ,,Probeer niet iemand te zijn die je niet bent. Zorg dat je vecht en stop met huilen.”

Vaak ging het over die decemberwedstrijd in 2016, de kaskraker zonder titelinzet met de enorme anticlimax. De koude oorlog tussen beide partijen zette zich sindsdien vooral voort op sociale media en uitdagingen na andere gevechten. Na deze persconferentie, onbedoeld of niet een enorme pr-stunt voor de nagenoeg uitverkochte rematch in de Gelredome, staan de verhoudingen definitief op scherp. Ruzie of niet: Verhoeven en Hari willen nu vooral een gevecht dat niet door een blessure wordt beslist. ,,We hebben allebei het gevoel dat het niet zo geëindigd is zoals het moest”, aldus Verhoeven. Hari: ,,Alles wordt anders de 21ste.”

Kijk hier naar de reactie van Badr Hari:

Bekijk hier de hele persconferentie terug : 

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© ANP