Volledig scherm
Nederland organiseerde nooit eerder een WK volleybal. © ANP

Verwachting volleybalbond voor 2022: ‘WK volleybal in Apeldoorn’

De kans is groot dat Apeldoorn over drie jaar gastheer is voor het wereldkampioenschap vrouwenvolleybal.  De mondiale titelstrijd van 2022 is toegewezen aan ons land en Polen. Apeldoorn is volgens volleybalbond Nevobo één van de beoogde speelsteden. 

De opening en de finales van het WK vrouwenvolleybal zullen in het Arnhemse Gelredome worden gespeeld, melden de gemeente Arnhem en de Nevobo. In de tweede en derde ronde van het evenement wordt er gespeeld in Omnisport Apeldoorn, Ahoy in Rotterdam en in enkele Poolse steden. 

Een WK zaalvolleybal is nog nooit gehouden in Nederland. De Nederlandse volleybalbond Nevobo organiseerde wel in 2015 een succesvol WK beachvolleybal, verspreid over diverse locaties in Nederland. Het Apeldoornse Marktplein was er één van. Daar werd afgelopen jaar ook een aantal wedstrijden van het EK beach gespeeld.

Bidbook

Een delegatie onder leiding van Nevobo-voorzitter Peter Sprenger en de Gelderse gedeputeerde Jan Markink overhandigde vorig jaar september in Turijn een bidbook aan voorzitter Graça van de FIVB. Het bidbook voor het WK in 2022 was samengesteld door de Nevobo, marketingbureau TIG Sports, de provincie Gelderland en de gemeente Rotterdam. Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam zijn normaal gesproken de aangewezen speelsteden. 

Voor de Nederlandse volleybalsters is de toewijzing van het WK een mooie beloning. Oranje vond de afgelopen jaren aansluiting met de wereldtop. Nederland eindigde afgelopen jaar nog als vierde op het WK. Oranje veroverde zilver op het EK van 2017 en 2015 en greep met een vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ook net naast een medaille.

Rusland kreeg eerder al het WK van 2022 voor mannen toegewezen.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)