De Nederlandse volleybalsters lijden opnieuw een nederlaag in de Nations League.
Volledig scherm
De Nederlandse volleybalsters lijden opnieuw een nederlaag in de Nations League. © W Vzoeren

Volleybalsters na sterke start opnieuw onderuit in Nations League

De Nederlandse volleybalsters zijn de vierde week van de Nations League in mineur begonnen. Oranje verloor in Stuttgart met 3-2 van België. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison verzuimde na een voorsprong van 2-0 het karwei af te maken. De setstanden waren 22-25, 23-25, 25-17, 25-19 en 15-10.

Met een jonge ploeg verloor Nederland vorige week in Hongkong drie keer. Bondscoach Morrison was toen, evenals een aantal belangrijke internationals, op Papendal gebleven voor training. In Duitsland is hij weer van de partij, samen met vrijwel al zijn topspeelsters.

Morrison begon met Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes, Juliet Lohuis, Nika Daalderop, Yvon Beliën en Laura Dijkema aan het duel. Myrthe Schoot fungeerde als libero. Met 17 punten was Balkestein-Grothues topscorer van Oranje.

Nederland incasseerde de achtste nederlaag in de tiende wedstrijd in de Nations League, die wordt gebruikt als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi en het EK. Oranje speelt woensdag in Stuttgart tegen de Dominicaanse Republiek en donderdag wacht gastland Duitsland.