Volleybalsters nipt ten onder tegen Verenigde Staten

VideoDe Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League op het nippertje verloren van de Verenigde Staten. In het Russische Jekaterinenburg stond het na vijf spannende sets 3-2 op het scorebord in het voordeel van de Amerikaanse volleybalsters: 25-21, 23-25, 22-25, 28-26, 15-9. Nederland miste in de vierde set twee matchpoints.

Nederland en de VS wisten vooraf aan het onderlinge duel al dat de wedstrijd alleen ging om de eer. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison kon zich niet meer plaatsen voor de Final Six, terwijl de VS al zeker van deelname is. Met de VS trof Oranje de winnaar van de Nations League van vorig jaar en de nummer 3 van de wereldranglijst.

De Amerikaanse volleybalsters begonnen sterk, maar Oranje groeide in de wedstrijd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in veel lange rally’s. In de vierde set leek Nederland voor een verrassing te zorgen, maar de VS kwam knap terug. Aanvalster Celeste Plak was in grote vorm en bezorgde Nederland 24 punten. Het bleek niet genoeg voor de overwinning.

Nederland sluit donderdag de Nations League af tegen Rusland. Daarna wacht Oranje de olympische kwalificatie, begin augustus in Italië. Het EK staat dit jaar ook nog op het programma.

Volledig scherm
Celeste Plak. © Getty Images