Volledig scherm
Archieffoto: de volleybalvrouwen in Apeldoorn © W Vzoeren

Volleybalsters verliezen ook van nummer twee van de wereld

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben ook de tweede wedstrijd in Hongkong verloren. Gastland China was in het duel uit de Nations League veel te sterk, 3-0 (25-16, 25-19, 25-19).

In de derde speelweek van de Nations League ontbreken bondscoach Jamie Morrison en een paar belangrijke speelsters. Zij blijven deze week voor training op Papendal.

Met een jonge ploeg onder leiding van de Italiaanse assistent Alessandro Beltrami was Oranje vandaag niet opgewassen tegen de nummer twee van de wereldranglijst China.

De volleybalsters wonnen twee van de acht wedstrijden in de Nations League, die wordt gebruikt als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi en het EK. Donderdag volgt in Hongkong nog een treffen met Japan.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”