Volleybalsters verslaan ook Azerbeidzjan op EK

VideoOok de tweede wedstrijd eindigde in winst voor de Nederlandse volleybalvrouwen. Op het EK in Boedapest wonnen ze in drie sets van Azerbeidzjan: 25-15, 25-23, 25-23.

Net zo soepel als in de openingswedstrijd tegen Roemenië ging het niet. De vrouwen van Azerbeidzjan wisten hun eerste wedstrijd ook te winnen. Zij wonnen een vijfsetter van Kroatië, maandag de tegenstander van Nederland. 

Opnieuw won Oranje een wedstrijd dit EK zonder setverlies. Dat was twee jaar geleden anders, toen Nederland op het Europees kampioenschap in de halve finales met 3-2 won van Azerbeidzjan. 

Door de tweede opeenvolgende zege voeren de Nederlandse volleybalvrouwen de stand aan in groep C.

Anne Buijs,  Laura Dijkema en Celeste Plak (van links naar rechts) bij de openingswedstrijd tegen Roemenië.
Volledig scherm
Anne Buijs, Laura Dijkema en Celeste Plak (van links naar rechts) bij de openingswedstrijd tegen Roemenië. © EPA
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.