Volledig scherm
Sebastian Telfair in 2014 in actie namens Oklahoma City Thunder. © AP

Voormalig NBA-speler Telfair moet de cel in

De Amerikaanse oud-basketballer Sebastian Telfair (34) moet 3,5 jaar de cel in vanwege illegaal wapenbezit. Hij werd in januari 2017 aangehouden. In zijn auto werden vuurwapens en softdrugs aangetroffen. 

Telfair speelde in 2014 in China zijn laatste wedstrijden als prof. Hij was daarvoor tien jaar actief in de Amerikaanse competitie NBA en kwam onder meer uit voor Portland Trail Blazers, Boston Celtics, Los Angeles Clippers en Phoenix Suns.

Telfair smeekte voor de rechtbank in New York vergeefs om vrijspraak. “Haal me alstublieft niet weg uit de maatschappij’, sprak hij geëmotioneerd. “Ik kan nog zes jaar in China gaan spelen en op die manier voor mijn gezin zorgen. Mijn dochter is helemaal van streek door deze zaak. Ik heb een misdrijf begaan, maar er zijn geen slachtoffers.” Telfair werd niet niettemin schuldig bevonden en veroordeeld.

  1. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”