Sportklimmen tijdens het 'Super EK'
Volledig scherm
PREMIUM
Sportklimmen tijdens het 'Super EK' © REUTERS

Waarom het ‘Super EK’ in München nog nauwelijks lijkt op een mini-Olympische Spelen

Op het donderdag gestarte ‘Super EK’ wanen bezoekers zich bij vlagen op een zalig festival. Kennismakend met negen sporten en nog meer disciplines. De sporters ondertussen? Die leven alsnog op hun eilandje, in hun eigen bubbel en krijgen weinig mee van de rest. 

 1. Ooit werd Endy door sc Heerenveen gescout, nu wordt hij gevreesd om zijn knock-out: ‘Bonjasky was direct onder de indruk’
  PREMIUM
  Mens & Sport

  Ooit werd Endy door sc Heerenveen gescout, nu wordt hij gevreesd om zijn knock-out: ‘Bonjasky was direct onder de indruk’

  Hij was een talentvolle aanvaller in de jeugd van Flevo Boys. Werd zelfs gescout door SC Heerenveen. Tien jaar later staat Endy Semeleer (26) uit Emmeloord echter niet op het voetbalveld, maar is hij professioneel kickbokser. En strijdt hij binnenkort bij Glory zelfs om de vacante wereldtitel in het weltergewicht. ,,Remy Bonjasky was meteen onder de indruk van mijn vechtstijl.”
 2. Triatlete Elianne (24) werd emotioneel kapot gemaakt: ‘Alleen door mijn gevoel uit te zetten, kon ik overleven’
  PREMIUM
  2

  Triatlete Elianne (24) werd emotioneel kapot gemaakt: ‘Alleen door mijn gevoel uit te zetten, kon ik overleven’

  Ze werd vernederd, uitgekafferd. Mocht geen vrienden hebben, geen studie volgen. Belandde vanwege een uitdroging bijna in het ziekenhuis. Voor de 24-jarige Elianne Huitema, de talentvolle triatlete uit Sint Jansklooster, liep haar verblijf op het nationaal trainingscentrum (NTC) in Sittard uit op een regelrechte nachtmerrie. Uit angst hield ze haar mond. Nu is het tijd voor de waarheid. ,,Alleen door mijn gevoel uit te zetten, kon ik overleven.”