Volledig scherm
© Getty Images

Washington kraakt Cardinals en staat op rand van World Series

Washington Nationals is nog één zege af van de World Series, de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB. Na de zege van 8-1 op St. Louis Cardinals in de derde wedstrijd van de finale van de National League leiden de Cardinals met 3-0 in de best-of-seven-serie. 

De ploeg van manager Dave Martinez had de eerste twee duels in St. Louis met 2-0 en 3-1 gewonnen. In het eigen Nationals Park waren de honkballers uit Washington veel te sterk voor de Cardinals. Dankzij rake klappen van Anthony Rendon en Howie Kendrick nam de thuisclub in de derde inning een voorsprong van 4-0. Kendrick voerde de score in de vijfde inning op naar 6-0 en Victor Robles sloeg de bal een inning later over de hekken. Pitcher Stephen Strasburg hield het maar liefst zeven innings vol op de heuvel.

De Nationals stonden nog nooit in de World Series, de grote finale van de Major League. Ze kunnen nu komende nacht voor eigen publiek al voor een primeur zorgen.

De andere finalist komt uit de serie tussen Houston Astros en New York Yankees. De stand is daar nog in evenwicht: 1-1.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.