Pascal Janssen.
Volledig scherm
Pascal Janssen. © ANP

Waterpoloërs verliezen op EK ook van Frankrijk

De Nederlandse waterpoloërs kunnen op het EK maximaal als vijftiende eindigen. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer verloor in de strijd om de plekken 13 tot en met 16 van Frankrijk: 8-9 (3-3, 2-2, 1-2, 2-2). Oranje gaat woensdag met Malta uitmaken wie het toernooi als laatste afsluit.

De waterpoloërs hoopten vooraf op een plek in de top 8 van het EK. De mannen van Van der Meer begonnen het toernooi met een gewenste overwinning op Roemenië (9-8), maar ze verloren daarna van Rusland (9-15) en olympisch kampioen Servië (4-11). Omdat de Roemenen verrassend wonnen van Rusland, eindigden de waterpoloërs op basis van de onderlinge resultaten onderaan in de poule. Ze hadden gehoopt als nummer 2 of 3 van de poule naar de kruisfinales te gaan.

,,We kunnen wel steeds zeggen dat we prima spelen en veel kansen creëren. In de poulefase was dat ook het geval. Vandaag was het allemaal te slap, te mat en gewoon niet goed genoeg. Desondanks kregen we ook nu weer enorm veel kansen”, aldus Van der Meer, die vond dat zijn team de overtalsituatie vaak niet goed uitspeelde. ,,We spelen ‘m meestal nog best redelijk uit, maar we schieten veel te vaak tegen het blok of tegen de keeper op. We missen overduidelijk overtuiging in het schot. Dat heeft met kwaliteit te maken, maar ook met vertrouwen. Dat is op dit moment duidelijk even wat minder bij ons.”

De mannen van Van der Meer zien het EK als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi, eind maart in Rotterdam. Voor eigen publiek hopen ze een ticket naar Tokio te bemachtigen.

  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.