Volledig scherm
Marloes Nijhuis op archiefbeeld. © Beeldboot/Gertjan Kooij

Waterpolosters sluiten World League Super Final af als vierde

De Nederlandse waterpolosters hebben de World League Super Final in Boedapest afgesloten op de vierde plaats. In de strijd om het brons was Rusland de betere ploeg: 7-10. De periodestanden waren 2-3 2-1 2-4 1-2. Maud Megens, Iris Wolves, Sabrina van der Sloot (allen twee) en Ilse Koolhaas brachten de Nederlandse treffers op hun naam.

Een dag eerder was Oranje in de halve finales evenmin opgewassen tegen de Amerikaanse ploeg. Het team van bondscoach Arno Havenga verloor met 8-6 van de regerend olympisch- en wereldkampioen.

De Amerikaanse ploeg versloeg zondagavond Italië in de finale met 10-9. Daarmee verdiende de grote favoriet een olympisch ticket voor Tokio 2020 en een winstpremie van circa 44.000 euro.

Nederland krijgt eind juli bij de WK in Zuid-Korea een nieuwe kans om een olympisch startbewijs binnen te halen. Dan moet Oranje wel de wereldtitel veroveren. Mocht de Amerikaanse ploeg echter ook weer wereldkampioen worden, dan is WK-zilver eveneens goed voor deelname aan Tokio 2020.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”