Maud Megens in actie namens de Nederlandse waterpolosters.
Volledig scherm
Maud Megens in actie namens de Nederlandse waterpolosters. © BSR Agency

Waterpolosters verliezen nipt van Canada

De Nederlandse waterpolosters hebben hun eerste wedstrijd op het toernooi om de Canada Cup verloren. In Montreal was het gastland net iets te sterk: 11-10. 

Oranje is in voorbereiding op de Europese titelstrijd, die binnenkort in Boedapest plaatsvindt. 

Maud Megens en Sabrina van der Sloot zorgden voor de meeste doelpunten van Nederland. Beide speelsters scoorden vier keer. Bente Rogge en Ilse Koolhaas maakten beiden één treffer.

Nederland speelt in Montreal ook nog tegen Rusland, China en de Verenigde Staten. Daarna reist de selectie van bondscoach Arno Havenga door naar het Amerikaanse Princeton, waar ze deelneemt aan de Holiday Cup.

 1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

  17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

  Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.
 2. Piet van der Kruk (78), laatste Nederlandse gewichtheffer op de Spelen, overleden
  30 keer Nederlands record

  Piet van der Kruk (78), laatste Nederland­se gewichthef­fer op de Spelen, overleden

  Piet van der Kruk, de laatste Nederlander die als gewichtheffer actief was op de Olympische Spelen, is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Kruk eindigde op de Spelen van 1968 in Mexico-Stad op de negende plaats bij de zwaargewichten met een totaal van 487,5 kilogram. De oud-olympiër, geboren in Delft en woonachtig in Nootdorp, overleed donderdag in het ziekenhuis na een kort ziekbed, zo maakte zijn familie bekend.