Volledig scherm
Arbiter Jaco Peyper, inzet: de foto met de fans uit Wales. © AP

WK rugby klaar voor arbiter Peyper na kiekje met fans uit Wales

Jaco Peyper heeft zijn laatste wedstrijd bij het wereldkampioenschap rugby geleid. De Zuid-Afrikaanse scheidsrechter komt in de eindfase van het toernooi niet meer in aanmerking voor een aanstelling nadat van hem een foto opdook met feestende fans van Wales.

Peyper was arbiter bij de kwartfinale tussen Wales en Frankrijk (20-19). Hij stuurde de Fransman Sebastien Vahaamahina weg voor een elleboogstoot richting Aaron Wainwright. Frankrijk leidde op dat moment nog met 19-10.

,,Peyper erkent dat een foto van hem met fans van Wales, die op sociale media verscheen na de kwartfinale van Wales tegen Frankrijk, ongepast was en hij verontschuldigt zich”, zegt de wereldrugbybond.

Het was sowieso maar de vraag of Peyper nog zou worden aangesteld. Zuid-Afrika staat ook in de halve finales van het WK en speelt tegen Wales. In de andere halve eindstrijd neemt Engeland het op tegen Nieuw-Zeeland.

  1. ‘AustrianDutchSisters’ Sara en Femke zijn Nederlandse hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspelen
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Austrian­Dut­ch­Sis­ters’ Sara en Femke zijn Nederland­se hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspe­len

    Nederland of Oostenrijk. Het is een duivels dilemma, voor Sara Marita (18) en Femke (16) Kramer. De in Apeldoorn geboren zussen emigreerden met hun familie elf jaar geleden naar Oostenrijk en maken daar nu furore als schansspringster en biatlete. Voor de Oostenrijkse bond, maar met een dubbele nationaliteit. De Nederlandse Skivereniging heeft ze scherp op de radar. ,,De deur staat echt open.”