Volledig scherm
Johann Zarco in actie afgelopen weekeinde. © EPA

Zarco stopt eind dit jaar bij KTM ondanks dat contract doorloopt

Johann Zarco vertrekt al eind dit jaar bij KTM. Daarmee blijft zijn verblijft beperkt tot één seizoen. 

Het contract van Zarco loopt tot eind 2020 bij het Oostenrijkse fabrieksteam, maar de motorcoureur worstelt met zijn KTM-machine en heeft daardoor nog amper indruk kunnen maken. 

Zarco veroverde in 2015 en 2016 de wereldtitel in de Moto2, waarna hij overstapte naar de koningsklasse MotoGP. De Fransman eindigde daarin in twee jaar bij Yamaha zes keer op het podium en veroverde vier keer poleposition. Zowel in 2017 als 2018 werd Zarco zesde in het WK. 

De overstap naar KTM heeft hem vooralsnog geen succes opgeleverd. Na elf grands prix staat Zarco pas op 22 punten, waarmee hij de zeventiende plek in de WK-stand inneemt. Teamgenoot Pol Espargaro uit Spanje is de nummer elf met 61 punten.

  1. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

    De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”