Buhl op een archieffoto.
Volledig scherm
Buhl op een archieffoto. © REUTERS

Zeiler Buhl bezorgt Duitsland eerste succes in 20 jaar

Laser-zeiler Philipp Buhl heeft Duitsland het eerste WK-goud bezorgd in een olympische klasse sinds 20 jaar. Buhl was vandaag in de baai van Melbourne duidelijk te sterk voor de concurrentie en al voor de laatste race niet meer te achterhalen. Beste Nederlander werd Duko Bos: twaalfde.

Buhl veroverde eerder al zilver (2015) en brons (2013, 2018) op WK's. Hij hield de Australiër Matt Wearn en de Kroaat Tonci Stipanovic achter zich. Hij werd ook de eerste Duitser die de wereldtitel pakte in de Laser-klasse waarin sinds 1996 ook op de Olympische Spelen wordt gevaren.

Rutger van Schaardenburg sloot het toernooi af als zeventiende.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.