Zeldzame nederlaag hockeysters in Pro League

Argentinië te sterkDe Nederlandse hockeysters zijn in Buenos Aires tegen een zeldzame nederlaag opgelopen. Gastland Argentinië was in een wedstrijd uit de Pro League met 2-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Alyson Annan. Het was de eerste nederlaag dit jaar. 

Vorig jaar verloor het Nederlandse team slechts één keer, in dezelfde competitie tegen Australië. Zondag spelen beide ploegen nog een keer tegen elkaar.

Argentinië maakte met name verdedigend indruk en slaagde er in te scoren in het derde en vierde kwart. Agustina Gorzelany schoot raak uit een strafcorner. Delfina Merino tikte de bal in een leeg doel nadat Annan doelvrouw Anne Veenendaal in de slotfase had vervangen door een extra veldspeelster. Bij Nederland ontbrak Eva de Goede, die afgelopen week werd uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld.

De Nederlandse hockeysters op een archieffoto.
Volledig scherm
De Nederlandse hockeysters op een archieffoto. © ANP
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.