Volledig scherm
© AP

Zwemvedette Ledecky meldt zich ziek af

De Amerikaanse topzwemster Katie Ledecky is ziek en heeft zich afgemeld voor de finale van de 1500 meter vrije slag op dinsdag bij de WK zwemmen in Gwangju.

Ze sloeg ook al de series van de 200 meter vrij over. Daarmee dreigt de titelstrijd in Zuid-Korea voor haar op een grote mislukking uit de te draaien. De 22-jarige Ledecky, in het bezit van veertien wereldtitels, kan alleen nog een gooi naar goud doen op de 800 meter, maar het is onduidelijk of ze op tijd fit is voor die afstand.

Ledecky was met grote ambities naar Gwangju gekomen. De winnares van vier olympische gouden medailles op de Spelen van Rio in 2016 mikte bij deze WK op vier titels. Het ging al mis op de 400 meter vrij, waarin ze in de finale werd afgetroefd door de Australische Ariarne Titmus. 

,,Katie voelt zich al niet goed sinds ze op 17 juli in Gwangju aankwam. We hebben haar uit voorzorg afgemeld zodat ze kan herstellen en haar energie bewaren voor een verkort schema”, meldde manager Lindsay Mintenko van het Amerikaanse team.