Kinderboekenschrijver Nanda Roep is tevens voorzitter van de Stichting Leesplezier Apeldoorn. Ze wil het leesplezier bij kinderen op de basisschool stimuleren.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderboekenschrijver Nanda Roep is tevens voorzitter van de Stichting Leesplezier Apeldoorn. Ze wil het leesplezier bij kinderen op de basisschool stimuleren. © Peter Vroon

10.000 euro voor Stichting Leesplezier Apeldoorn: Nanda brengt zeshonderd kinderen aan het lezen

Dolblij is ze, kinderboekenschrijfster Nanda Roep uit Apeldoorn. Blij met de donatie van 10.000 euro van de Stichting Meisjesweeshuis Apeldoorn. Hiermee kan Nanda komend schooljaar het leesplezier stimuleren bij zo’n zeshonderd leerlingen in twintig Apeldoornse schoolklassen. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Tranen biggelen over wangen van Monique (36) als top Mont Ventoux in zicht komt: ‘Die ziekte moet de wereld uit’
  PREMIUM
  met video
  1

  Tranen biggelen over wangen van Monique (36) als top Mont Ventoux in zicht komt: ‘Die ziekte moet de wereld uit’

  De tranen vloeien in Village du Depart in Malaucène, aan de voet van de Mont Ventoux in Frankrijk. Niet alleen bij Monique van den Hoorn, die ALS heeft, en haar partner Maurice Aust, maar ook bij de honderden vrienden, familieleden, collega’s en vrijwilligers van de Tour du ALS. Maar er wordt ook gelachen en gefeest. ,,Die ziekte moet de wereld uit.”
  Nunspeet