Volledig scherm
© anp

128 alarmeringen voor brandweer Noord- en Oost-Gelderland

De brandweer in Noord- en Oost-Gelderland heeft rond de jaarwisseling 128 alarmeringen te verwerken gekregen. Daarbij zaten geen grote incidenten en hulpverleners konden ongehinderd hun werk doen; het is dan ook een rustige oud en nieuw geweest, zo concludeert veiligheidsregio VNOG.

Er meldden zich in dit deel van Gelderland 32 mensen met vuurwerkletsel bij een huisartsenpost of ziekenhuis. Daarvan is één persoon is opgenomen in het ziekenhuis.

Kerstbomen

Bij de 128 brandmeldingen die binnenkwamen tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 8 uur, zaten 29 gevallen van automatisch brandalarm. ,,De overige konden we allemaal af met één blusvoertuig'', vertelt VNOG-woordvoerder Marijke van Dijk. ,,Geen enkel incident is door ons ingeschaald als 'middel' of 'hoog'. Je moet denken aan brand in containers,  afval, kerstbomen; dat soort dingen.''

Het totaal aantal uitrukken ligt wat hoger dan vorig jaar, maar toen waren er wel iets meer incidenten die wat meer inzet vereisten.

De grootste klus voor de brandweer in Noord- en Oost-Gelderland was een brand in een kapschuur in Wilp. Hoewel die uiteindelijk minder ernstig bleek; in eerste instantie werd rekening gehouden met vuur in een pand met rieten kap. Ter plekke bleek wel een naastgelegen woning dat soort dakbedekking te hebben, maar dat huis is niet in gevaar gekomen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn