Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

14-jarige jongens beroofd bij afspraak via Instagram om illegaal vuurwerk te kopen in Apeldoorn

Twee Apeldoornse jongens van 14 jaar zijn gistermiddag bedreigd en beroofd toen ze illegaal vuurwerk wilden kopen in Apeldoorn. Via Instagram maakten de twee een afspraak voor de koop van het vuurwerk, maar op de afgesproken plek aan de Sprengenweg wachtten drie jongens de Apeldoorners op.

De twee jongens spraken gistermiddag rond 13.00 uur af bij de voormalige Julianalocatie aan de Sprengenweg in Apeldoorn. ,,De afspraak hadden ze via Instagram gemaakt’’, vertelt de moeder van een van de jongens. Zelf wil haar 14 - jarige zoon het verhaal niet doen. ,,Ze wilden blijkbaar knalvuurwerk kopen, maar de jongens met wie ze hadden afgesproken hadden messen bij zich en sloten de jongens in. Ze hebben honderd euro afgestaan.’’ Na de beroving besluit ze samen met haar zoon dat hij wel aangifte doet, ondanks dat hij illegaal vuurwerk wilde kopen. 

Drie daders

De politie doet inmiddels onderzoek naar de zaak. ,,We zijn op zoek naar drie daders, in de leeftijd tussen de 14 en 17 jaar oud’’, vertelt politiewoordvoerder Simen Klok. ,,Of de jongens met een mes zijn bedreigd en hoeveel geld er is buitgemaakt, doen wij geen uitspraak over.’’ Bij de politie zijn nog geen aangiften van vergelijkbare incidenten gedaan. 

,,De jongens hebben uiteindelijk geen illegaal vuurwerk gekocht, dus er is ook niks strafbaars gebeurd’’, legt Klok uit. Ook de moeder van de 14-jarige Apeldoorner is niet van plan haar zoon nog extra te straffen. ,,Hij heeft zijn straf al gehad, door de schrik van wat er is gebeurd. Ik wil ook andere ouders waarschuwen, jongens en vuurwerk, daar gaan ze blind voor.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn