Sinds begin oktober geldt een volledig inhaalverbod op de weg langs het Apeldoorns kanaal. Ook een trekker of brommobiel passeren is uit den boze.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds begin oktober geldt een volledig inhaalverbod op de weg langs het Apeldoorns kanaal. Ook een trekker of brommobiel passeren is uit den boze. © Archief / Maarten Sprangh

148 kilometer per uur topsnelheid op ‘dodenweg’ langs Apeldoorns Kanaal: bijna 300 bekeuringen

Met 148 kilometer per uur over een ‘dodenweg’ terwijl 80 de maximumsnelheid is. Dat was de grootste snelheidsovertreding die de politie de afgelopen tijd heeft vastgesteld bij snelheidscontroles langs het Apeldoorns Kanaal. Daarbij werden bijna driehonderd hardrijders beboet.

23 reacties

 • helma wilbrink

  2 maanden geleden
  Ik rijd hier elke dag, genoeg (nare) verhalen te vertellen over het rijgedrag van automobilisten en de gevolgen daarvan. Ik heb het idee dat de tijdelijke verkeerslichten bij de Veldbrugweg wèl hielpen en hoop echt dat deze terugkomen. Een rood licht dwingt meer tot afremmen dan een verkeersbord. En het verkeer wat wilde oversteken (ook veel jonge fietsers ri school) kreeg door het verkeerslicht wèl een kans om aan de overkant van het kanaal te komen.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Met 150 kilometer per uur wordt het van zelf een http://dodenweg.Je maakt er van wat je ermee doet.Bezopen zo hard te rijden een weg waar bomen staan.Ik rij al veertig jaar ongelukken vrij,dus kan ik zeker zoiets http://zeggen.Je bent gek zo hard te rijden gewoon normaal doen,kan ook.
 • adri gerritsen

  2 maanden geleden
  Ik zeg altijd, haastige spoed is zelden goed.? ? ? .
 • JH Smeets

  2 maanden geleden
  Veel ongevallen zijn eenzijdige ongevallen, heeft te maken met ken je auto en overmoed!!
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Dat krijg je als je niet echt optreed tegen dit soort potentiële moordenaars, dan verandert er niks. Hier had direct de auto in beslag genomen en verbeurd verklaart moeten worden en op transport gezet naar de hoogovens. Uiteraard naast de gebruikelijke geitenwollensokken straf.