26-jarig slachtoffer van mogelijk opzettelijke aanrijding in Apeldoorn overleden

videoDe 26-jarige man die zaterdagochtend mogelijk opzettelijk werd aangereden op de kruising van de Kayersdijk met de Haringvliet in Apeldoorn, is gisteren aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend even na drie uur door een 18-jarige Apeldoorner aangereden op de kruising in Apeldoorn Zuid. De 26-jarige raakte daarbij zwaargewond en werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. 

Volledig scherm
Op de plek van de aanrijding zijn bloemen neergelegd. © Kevin Hagens

Kort na het incident arresteerde de politie de 18-jarige Apeldoorner op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. Zondag meldde de politie te vermoeden dat er een conflict tussen de verdachte en het slachtoffer vooraf is gegaan aan de aanrijding. Kort voor de aanrijding zou de verdachte gevochten hebben met andere betrokkenen bij een tankstation verderop. 

Poging doodslag

Gisteren werd duidelijk dat de officier van justitie de 18-jarige verdenkt van poging tot doodslag. De rechter-commissaris verlengde gisteren de voorlopige hechtenis van de verdachte met 14 dagen. De advocaat van de man, Viviënne van der Port, wilde gisteren geen commentaar geven op de zaak. 

Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de kruising Kayersdijk / Haringvliet, enkele uren na de aanrijding. © Pim Velthuizen
 1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
  PREMIUM

  Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

  Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.
 2. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn