De politie doet op maandag 9 december onderzoek aan de Sikkel in Apeldoorn.
Volledig scherm
De politie doet op maandag 9 december onderzoek aan de Sikkel in Apeldoorn. © Luciano de Graaf

28-jarige man uit Apeldoorn opgepakt voor schietpartij aan De Sikkel

UpdateEen 28-jarige man uit Apeldoorn is vandaag opgepakt voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij aan De Sikkel in Apeldoorn vorig jaar december. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Bij de schietpartij vielen meerdere gewonden. Ook werden vijf mannen opgepakt. Een 54-jarige, 27-jarige, 28-jarige, 24-jarige en 26-jarige. Zeker twee van hen werden weer vrijgelaten.  

Tweede schietpartij

Het onderzoek naar het schietincident is nog in volle gang. De politie bekijkt ook of er een relatie is met de schietpartij aan de Gentiaanstraat een maand eerder. Alle eerder opgepakte mannen zijn nog verdachten in de zaak. 

Woordvoerder Hans-Robert Scheperkeuter zei eerder tegen de Stentor dat er sprake lijkt van een langer lopend conflict in de relationele sfeer. Een bewoonster van de Gentiaanstraat deelde op Facebook camerabeelden van drie gemaskerde mannen die bij haar voor de deur stonden, even voor het schietincident aan de Sikkel.  Zij trok daarbij de link met de latere gebeurtenissen in de wijk de Heeze. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn